Nieuws

Een HIB-label, donatie en nieuw gamma: handkussens

Fico Belgium in de kijker: Made in Limburg

Fico Belgium, een bedrijf uit Zonhoven dat al bijna 20 jaar hulpmiddelen maakt voor de medische industrie, is succesvol overgeschakeld op de productie van herbruikbare schorten. Momenteel worden er door 14 stiksters per dag 500 schorten gemaakt, die telkens 50 tot 70 keer kunnen gedesinfecteerd worden.

Het is op vraag van ziekenhuizen in België en Nederland dat Fico Belgium zijn productengamma, dat traditioneel bestaat uit relax-kussens, verzwaringsdekens, verpleegdekens, slaapzakken en hoezen voor massagetafels, heeft uitgebreid. Zaakvoerder Filip Frees ging met plezier in op de noodkreet naar extra beschermend materiaal. Er werd gekozen om herbruikbare schorten te gaan produceren. “Onze schorten worden gemaakt van een ondoordringbaar PU, dat we sowieso voor andere toepassingen in huis hebben”, zegt hij. “Deze samenstelling maakt dat ze perfect te ontsmetten zijn en 50 tot 70 keer herbruikbaar zijn. Een perfect alternatief dus voor de huidige wegwerpschorten.”

Fico Belgium kan de vraag niet meer aan. “Op dit moment hebben we nog 14 freelance stikkers in dienst, waardoor we een productie van 500 schorten per dag kunnen garanderen. Op dit moment hebben we ruim 15.000 schorten geproduceerd, maar de orders blijven binnenstromen. Het heeft ons doen besluiten om deze herbruikbare schorten blijvend in ons gamma op te nemen”, besluit Filip Frees.

Heb je interesse in onze herbruikbare schorten? Stuur ons dan een mailtje of vul het contactformulier in.

https://www.madeinlimburg.be/nieuws/zonhovens-bedrijf-stikt-500-schorten-per-dag/


 

Onze nieuwe site staat online!

Onze website is helemaal vernieuwd. Zo kunnen we je nog beter van dienst zijn. Al onze producten zijn nu verkrijgbaar via de webshop. Betalen doe je gemakkelijk online via Bancontact (met je digipass of via de app). Ook PayPal blijft een optie voor geïnteresseerden.


Nieuw product

Hier worden nieuwe producten in de kijker gezet.


Meer informatie

Onze eerste beursdeelname: Medica!

Onze eerste deelname aan een buitenlandse beurs, nl. Medica is niet onopgemerkt voorbij gegaan!

Mede dankzij FIT hebben we een prachtige stand kunnen neerzetten. We hebben heel wat boeiende bezoekers uit de hele wereld mogen ontvangen en de interesse in onze producten was enorm groot.

Naast onze gewone positioneringskussens, was er vooral veel interesse in ons nieuwe product: het Sealed positioning pillow. Een posioneringskussen met gesealde naden die het kussen 100% waterproof maken! Ook ons gamma verzwaringsdekens sprongen in het oog.

Is jouw nieuwsgierigheid geprikkeld en wil jij meer weten over onze producten? Vul ons contactformulier in en wij nemen snel contact met jou op.