Bedrijf

Wie is Fico?

Filip Frees, oprichter en zaakvoerder van Fico Belgium, heeft het ondernemerschap met de paplepel binnengekregen. Hij is opgegroeid in de medische groothandel van zijn ouders.

Omdat hij opmerkte dat veel klanten vragen hadden om bepaalde producten aan te passen, heeft hij de handen uit de mouwen gestoken en zelf een productie-eenheid opgestart.

Zo is op 2001 Fico Belgium gestart met het doel producten te ontwikkelen die beter aan de noden van de klanten/gebruikers voldoen. Omdat alle artikelen geproduceerd worden in eigen atelier, kunnen we sneller bepaalde knelpunten die zich bij patiënten kunnen voordoen, aanpassen

Destijds is Fico Belgium gestart met 1 product, namelijk het Relax-kussen. Dat is ondertussen uitgegroeid naar een collectie van 18 vormen en is in 4 uitvoeringssoorten beschikbaar.

Na het Relax-positioneringskussen, kwamen er andere, vernieuwende producten bij en werd het gamma uitgebreid. Filip verkocht zelf aan klanten en verdelers zoals ziekenhuizen, rusthuizen, bandagisten (medische speciaalzaken), thuiszorgwinkels, enz…

Ondertussen zijn er partners bijgekomen, terwijl Fico blijft toespitsen op productkwaliteit en uitbreiding van het gamma.

Wij streven ernaar om te ondernemen op menselijk niveau. Zo zijn een fijne samenwerking, een goede communicatie, verbondenheid met het salesteam en persoonlijke contactmomenten met onze partners van cruciaal belang. Door deze fijne samenwerking ontstaan er geregeld nieuwe producten, zowel onder onze merknaam als onder private label.

Tot ons gamma behoren ondertussen: positioneringskussens, slaapzakken, verpleegdekens, body’s, pyjama’s , verzwaringsdekens, hekbeschermers, hoofdkussens, glijzeilen, …

Omdat we alle artikelen in ons atelier in huis produceren, kunnen we producten volledig op maat maken, de hoogste kwaliteit garanderen, blijven innoveren, herstellingen uitvoeren en een zeer korte leveringstermijn garanderen.

Na jaren enkel lokaal actief geweest te zijn, zijn we dus op zoek naar partners in onze omliggende Europese landen.

Productie

Wij beschikken in ons eigen atelier over de meest geschikte apparatuur en gespecialiseerd personeel. Hierdoor kunnen we snel producten op maat van de klant maken en ook herstellingen doen.

Levering

Door onze productie in huis te doen, kunnen we heel snel schakelen. Er is geen tijdverslindend transport tussen een productiehuis in het buitenland en onze kantoren. Wat betekent dat een product dat vandaag afgewerkt is, morgen reeds geleverd kan worden.

Private label

Wij produceren ook artikelen onder private label. We staan immers dicht bij onze klanten en luisteren naar hun noden. We denken creatief mee met hen en spelen met stoffen en vormen. Zo zijn al enkele mooie producten ontstaan.